MONIQUE SNIJDER - ADVOCAAT

Na mijn studie rechten in Utrecht, waar ik in 1994 afstudeerde, heb ik me verder toegelegd op het rechtsgebied aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Dit rechtsgebied heeft me altijd aangesproken. Niet alleen vakinhoudelijk, maar met name ook vanwege de persoonlijke en sociale aspecten. Sinds 2007 ben ik mede eigenaar van het kantoor.

Voor een letselschade advocaat is ieder slachtoffer en iedere zaak anders. In onze dagelijkse praktijk hebben we te maken met een grote diversiteit aan slachtoffers. Wat overeenkomt is dat voor alle slachtoffers geldt dat hun leven, van het ene op het andere moment, volledig op z’n kop staat. En dat ze ongewild in een situatie belanden waar ze geen enkele ervaring mee hebben. Immers, iemand die door een ongeval gewond is geraakt, krijgt te maken met een inbreuk op één van zijn/haar fundamentele mensenrechten, zoals de lichamelijke integriteit. In zo’n situatie is het dus heel belangrijk dat je door de juiste mensen geholpen wordt.

Als letselschade advocaat ben ik eigenlijk een soort regisseur in het schaderelingsproces. Ik zorg ervoor dat de noodzakelijke informatie over wat er is gebeurd beschikbaar komt, dat het schadedossier goed en volledig wordt opgebouwd en ik onderhoud contact met de diverse instanties. Mijn voornaamste taak is om het slachtoffer alles zo goed mogelijk uit te leggen, te beschermen en daar waar we kunnen te ‘ontzorgen’. Ik onderhoud de contacten met de aansprakelijke partij (vaak verzekeraars) en zal zo nodig ook de strijd met hen voeren.

Slachtoffers voeren vaak een ongelijke strijd tegen een professionele partij zoals een verzekeraar. Dat zijn in veel gevallen langdurige, emotionele en gecompliceerde trajecten. Dat is niet altijd gemakkelijk en de trajecten zijn soms intensief, maar de opluchting en blijdschap van de cliënten bij een positieve afloop zijn groot. Daar doen wij het voor.

 
Lidmaatschappen:

- Lid LSA (specialistenvereniging) 
- Lid Werkgroep Artsen en Advocaten
- Lid ASP (advocaten slachtoffers personenschade)
- Lid Peopil (pan european organisation of personal injury lawyers)
- Lid Nederlandse orde van advocaten

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd: Letselschaderecht. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Overige functies en nevenactiviteiten:

- Mediator
- Oud-bestuurslid LSA
- Oud-eindredacteur Nieuwsbrief Personenschade

Wat zeggen cliënten over Monique? 
Om u een idee te geven van onze dienstverlening delen wij met u een aantal quotes van tevreden cliënten.

  • Zeer tevreden. Advocaat heeft alles netjes afgehandeld.
  • Over alles tevreden; de aandacht, beschikbaarheid en doorzetting om tot iets te komen.
  • Helder en duidelijk in de communicatie.
  • Er was met onze advocaat een duidelijke klik.

Neem contact met mij op:

m.j.snijder@munnekelourens.nl

Neem contact op

Gratis letselschade advies