Tijdens vakantie gekochte e-step kan duur uitpakken
Monique Snijder
wo 14 augustus 2019

Tijdens vakantie gekochte e-step kan duur uitpakken

Heeft u tijdens uw vakantie zo’n mooi elektrisch stepje gekocht en daar tijdens uw verblijf in het buitenland flink op geoefend, pas dan bij terugkomst in Nederland goed op. In Nederland zijn deze e-steps verboden.

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt de bestuurders van kleine elektrische voertuigen als stepjes, skateboards en eenwielers dat zij hoge kosten riskeren omdat ze onverzekerd op de openbare weg rijden. Mocht je als bestuurder dan bij een ongeluk betrokken raken dan is de kans groot dat je zelf de schade moeten vergoeden.

De e-steps worden niet gekeurd door de RDW en zijn in Nederland op de openbare weg verboden. Dit heeft tot gevolg dat verzekeraars niet bereid zijn om deze steps te verzekeren.

Schade en boete
Mocht iemand met zo'n e-step een aanrijding veroorzaken, dan is dat bij een enkele aansprakelijkheidsverzekering nog gedekt, maar in veel gevallen niet.

In die gevallen komt het waarborgfonds kijken. Dat is een gezamenlijk fonds van verzekeraars dat in zo'n geval uitkeert aan het slachtoffer. De schade van het slachtoffer zal dan ook gelukkig wel worden voldaan.

Echter, de aansprakelijkheidsverzekeraar en het Waarborgfonds zullen de kosten op de veroorzaker kunnen verhalen.
Ook riskeren bestuurders een boete van 380 euro en het voertuig kan in beslag worden genomen.

Bron: NOS nieuws binnenland 12 augustus 2019

e-step, step, skateboard, eenwieler, boete, schade, letselschade, letsel, verzekering