Kettingbotsing
Nicole van Venrooij
do 31 januari 2019

Kettingbotsing

Na een groene Kerst kleurt de 2e helft van januari af en toe wit. Het geeft ons mooie plaatjes uit de natuur en sneeuwpret. Maar ook gladheid en daarmee extra risico op ongevallen in het verkeer.  

Zo was er vanmorgen vroeg een grote kettingbotsing op de afrit van de A12 naar Zoetermeer. Daar zijn volgens de media 25 tot 30 auto’s op elkaar gebotst. Helaas zijn hier ook gewonden bij gevallen. Op ons kantoor zien wij dagelijks hoe groot de gevolgen kunnen zijn van een ongeval waarbij iemand gewond raakt.  De impact is vaak niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de naasten enorm. Zij worden geconfronteerd met zaken waarin zij niet thuis zijn. Om nog maar niet te spreken over de financiële gevolgen.

Bij sommigen bestaat (onterecht) de gedachte dat degenen die betrokken zijn bij een kettingbotsing, ieder hun eigen schade moeten betalen of in ieder geval een deel daarvan. Dit is gelukkig niet het geval. Als komt vast te staan dat u géén schuld heeft aan het ontstaan van de schade – u bent bijvoorbeeld van achteren aangereden en daardoor op uw voorganger gedrukt- dan moet uw volledige schade door de aansprakelijke partij(en) worden vergoed. 

Wel is het zo dat in beginsel op u de taak rust om aan te tonen dat de ander aansprakelijk is en dus uw schade moet vergoeden. Mocht u onverhoopt ooit betrokken raken bij een ongeval, dan adviseren wij u om zoveel mogelijk gegevens te (laten) verzamelen. Te denken valt aan de naam- en adresgegevens van betrokkenen en getuigen, de kentekens van de voertuigen die bij de botsing betrokken zijn geweest en maak (als dit veilig kan) foto’s van de situatie. 

Neemt u voor meer informatie gerust contact op met ons kantoor.

kettingbotsing, verkeersongeval, gladheid, a12, Zoetermeer