Een wildgroei aan verkeersborden
Monique Snijder
wo 4 maart 2020

Een wildgroei aan verkeersborden

Als u deelneemt aan het verkeer, moet u de verkeersborden en verkeersregels kennen. De borden en regels zijn er om het verkeer in goede banen te leiden. Echter, een teveel aan verkeersborden leidt juist tot verwarring, zo stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN). 

Nederland telt ruim 3 miljoen verkeersborden, waarvan we er wel 600.000 zouden kunnen missen, aldus VVN. Weggebruikers raken bijvoorbeeld vaak in de war door wat ze ‘creatieve verkeersborden’ noemen, borden die door de provinciale en gemeentelijke wegbeheerders zelf bedacht zijn. VVN pleit voor eenduidigheid zodat je als weggebruiker in één oogopslag ziet wat er van je wordt verwacht. Moet een weggebruiker nadenken of wordt deze geconfronteerd met een onbegrijpelijk nieuw verkeersbord of ander verrassingselement, dan kan dit juist tot gevaarlijke situaties leiden. VVN wil daarom dat er landelijke afspraken komen om de wildgroei van verkeersborden tegen te gaan.

Heeft u zelf wel eens te maken gehad met een onveilige verkeerssituatie waarbij u door de bomen het bos niet meer zag vanwege alle verkeersborden? 

Munneke Lourens Advocaten is voorstander van maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Wij brengen dan ook graag het VVN-Participatiepunt onder uw aandacht. Hier kunt u melding maken van verkeersonveilige situaties. Dit kan via de website: VVN-Participatiepunt.  
 
Bent u betrokken geweest bij een ongeval en heeft u letsel opgelopen? Dan kunt u wellicht uw schade verhalen op de tegenpartij. Neemt u voor een kosteloos advies contact op met ons kantoor.

 

VVN, Verkeersveiligheid, Verkeersbord, Verkeersborden, Veilig Verkeer Nederland, VVN-Participatiepunt, Munneke Lourens Advocaten, Letselschade, Verkeersregels