Bezoekafspraken in coronatijd
Monique Snijder
di 2 juni 2020

Bezoekafspraken in coronatijd

Als gevolg van de Covid-19 pandemie verkeren wij nu in een bijzondere situatie. Het is van belang dat wij met elkaar van tevoren afspraken maken waarop het bezoek op een verantwoorde wijze kan worden uitgevoerd. Het bezoek kan daarom alleen doorgaan wanneer wij allen de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM strikt opvolgen. 

Dit betekent dat:
- Het van belang is dat alle partijen zich comfortabel voelen bij het bezoek;
- Bij het gesprek maximaal 4 personen in dezelfde ruimte aanwezig mogen zijn;
- Het mogelijk dient te zijn om minimaal 1,5 meter van elkaar verwijderd te zitten. Wij stellen het op prijs als u 15-30 minuten voordat het huisbezoek zal plaatsvinden de ruimte ventileert.
  Biedt uw woning niet de ruimte om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden? Dan is het ook mogelijk het gezamenlijk bezoek bij Munneke Lourens Advocaten op kantoor plaats te laten vinden;
- Geen van de aanwezigen klachten heeft of in de afgelopen twee weken klachten heeft gehad die mogelijk met Covid-19 te maken kunnen hebben (zoals: hoesten, niezen, keelpijn, koorts of kortademigheid). Dit geldt ook voor anderen/huisgenoten in de directe omgeving van een van de aanwezigen; 
- Wij u geen hand geven en wij geen fysiek contact hebben;
- Wij u geen consumpties aanbieden en wij als wij u thuis bezoeken geen consumpties aan zullen nemen;
- We zullen proberen de duur van het gesprek zoveel mogelijk te beperken; 
- Het vrijblijvend is om een mondkapje en/of handschoenen te dragen;

Indien er een bezoek gepland staat zal ons kantoor telefonisch contact met u opnemen om na te gaan of u (of anderen/huisgenoten in uw directe omgeving) geen klachten heeft of in de afgelopen twee weken klachten heeft gehad die mogelijk met Covid-19 te maken kunnen hebben.

Corona, Covid-19, Letselschade, Munneke Lourens Advocaten, Huisbezoek