NAH

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Traumatisch hersenletsel ontstaat door een oorzaak buiten het lichaam, bijvoorbeeld door een ongeval.

Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel leidt vaak tot een zeer ingrijpende verandering in het leven van het slachtoffer. Wie getroffen wordt door hersenletsel kan daarvan verschillende zichtbare en onzichtbare gevolgen ondervinden. Te denken valt aan lichamelijke gevolgen, maar ook bijvoorbeeld cognitieve-, psychische- en sociale gevolgen gevolgen.

De onzichtbare gevolgen zijn minder opvallend en komen vaak pas op een later moment tot uiting. De onzichtbare gevolgen zijn niet aan de buitenkant te zien, soms worden ze zelfs niet herkend of niet begrepen, maar kunnen net zo moeilijk zijn om mee te leven als de zichtbare gevolgen.

Oud-cliënt F.W. Hogervorst schreef het boek NAHgenoeg niets te zien. Een must-have voor NAH patiënten en een aanrader voor alle professionals die betrokken zijn bij deze groep. Klik hier voor meer informatie. 

 

Neem contact op

Gratis letselschade advies